logo-za-ZDRAVJE-V-VRTCU-manjsi.jpg

Zdravje v vrtcu

24/07/2024

V projektu Zdravje v vrtcu, ki ga organizira NIJZ, vrtec Vuzenica sodeluje že šesto leto. Letošnja rdeča nit programa je BESEDE IMAJO MOČ. To leto smo dejavnosti za krepitev zdravja izvajali v 4. skupinah.  

S sodelovanjem v programu želimo oblikovati zdravo in varno okolje, ki bo pozitivno vplivalo na krepitev in ohranjanje našega zdravja in zdravja otrok. V skupinah se osredotočamo na razvijanje zdravih medsebojnih odnosov, spodbujamo prijateljstvo, sodelovanje in medvrstniško pomoč.

Z ustvarjanjem pozitivne klime skrbimo za duševno in čustveno zdravje ter razvijanje pozitivne samopodobe otrok. Razvijamo spoštljiv odnos do narave, skrbimo za okolje, se udeležujemo čistilnih akcij, spodbujamo ekološko vedenje, recikliramo, ustvarjamo z odpadnimi materiali. Z ustrezno higieno strmimo k preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni in izvajamo preventivne ukrepe za zdravje zob. Skrbimo za zdravo telo, otroke spodbujamo h gibanju in uživanju zdrave ter raznovrstne hrane, ki jo pridelujemo tudi na našem vrtičku. 

Pripravila,

Helena Ferk Viher

 
Dostopnost